BIST8.989,26%2,07
USD32.3292%0.11
EURO35,0778%0.02
ALTIN2.297,32%0.87
Aktüel

Cumhurbaşkanı adaylığı teklifi gelse kabul eder misiniz? İlber Ortaylı cevapladı

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda kendisine siyasete girmesi için çok sayıda teklif geldiğini söyledi. Ortaylı, "Cumhurbaşkanı adaylığı teklifi gelse kabul eder misiniz?" sorusuna cevap verdi.

Abone OlGoogle News
30 Nisan 2022 19:17

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu. Ortaylı'nın cumhurbaşkanlığı ile ilgili sözleri ise dikkat çekti.

"POLİTİKAYA KATILMAK TAVSİYE EDİLMEZ"

74 yaşındaki İlber Ortaylı, "Bu hayattan aldığınız en büyük ders ne?" sorusuna, "Kendi işinle uğraşacaksın. Türkiye'de fazla yana gittin mi fena çuvallarsın. Mesela bizde aktif politikaya katılmak tavsiye edilmez" ifadeleri ile yanıt verdi.

SİYASETE GİRMESİ İÇİN TEKLİF ALMIŞ

Kendisine de siyasete girmesi için çok teklif geldiğini belirten İlber Ortaylı, "Ben yapamam. Kesinlikle mümkün değil. Ben sıkılırım" dedi.

"NİYE OLAYIM?"

"Cumhurbaşkanı adaylığı teklifi gelse kabul eder misiniz?" sorusuna ise İlber Ortaylı şu cevabı verdi: "Niye olayım? Hadi oldum ne yapacağız? Şimdiki cumhurbaşkanlığı çok ağır bir görev, başkanlık tarzında. Böyle bir şey olmaz yani. (Kabul etmez misiniz?) Hayır kabul etmem. Memleketi idare etmek için ben o statüye inanmıyorum, başka birisi yapsın..."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar