BIST9.679,80%-1,37
USD32.45%0.06
EURO34,4495%-0.05
ALTIN2.489,53%0.26
1 Soru 1 Cevap

Mobbing ne demek? Mobbing ne anlama gelir ve cümle içerisindeki anlamı

Son zamanlarda popüler olan Mobbing kavramı diğer adıyla “bezdiri” veya psikolojik mobbing olarak da bilinen bir kavram. Şiddetin görünmeyen ama ruh ve beyinde kalıcı izler bırakan terime Mobbing Nedir? Mobbing hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sizler için bir araya topladık. Mobbing türleri nedir ve mobbing cezası hakkında kapsamlı olarak mobbing nedir haberimizi okuyabilirsiniz.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 11:20

Genel adı ile “mobbing” uzun açıklaması ile psikolojik şiddet veya psikolojik taciz kavramları ile yaygınlaşan, alt isimleri olarak bezdiri, alay, dışlama, izole etme, aşağılamak gibi alt açıklamaları olan detaylı bir anlatımın tabiridir. Detaylı olarak listelediğimiz Mobbing nedir haberimizde tüm yönleriyle siz değerli okurlarımıza madde madde anlatacağız.

Mobbing Nedir?

Mobbing dediğimiz gibi birçok baskı çeşidinin tek bir çatı altında ifade edilen terimidir. Bu terimin açılımını yaptığımız zaman Mobbing ne demek daha net anlaşılacaktır.

Örneğin;

Bir Kişiyi Sistematik Şekilde Taciz Etmek

Mobbing yapan kişinin kabadayılık içeren hareketlerde bulunması veya bu durumu bir topluluğu organize edip Mobbing maduru kişiye yine sistematik şekilde uygulanması.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar